HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Hakkımızda

Dedem köyümüzün ve bölgemizin iyi arıcısıymış babam arıcılığa devam etmemiş bende sanayide çalıştığım yıllarda yıllık izinlerimizde memleketimiz Artvin’e giderdim orada aileme tarım işlerinde yardım ederdim. Köyümüzün imamı ve aynı zamanda arıcılık yapan hocanın yanında arılıkta çalışırdım. Arıcılık kursuna katıldım. Arıcılık kursunu bitirdikten sonra 2 kovan alarak bende arıcılığa başladım, hikayemiz işte böyle başladı..

 

Arıların yanındayken içime bir sevgi, bir neşe, bir coşku geliyordu. 2 kovandan bal aldım bir tane de oğul aldım 1. Yılımızda 3 kovanım oldu. Bu arada arıcılık kurs hocamı haftada 1 kez arabam ile gidip lojmanından alıyorum. Arılığa getiriyorum uygulamalı arıcılık eğitimi alıyorum. Bir yılımız böyle geçti

 

2.yıla başlamadan etrafımızda usta arıcılıları araştırdım 2 tane usta arıcı buldum zaman zaman yanlarına giderek ücretsiz çalışarak koloni yönetim sistemini öğrendim. 2.yılımızda 11 kovan ile üretime devam ettim.

 

3.yılımızda balın dışında polen üretimi, propolis üretimi öğrendim ve üretmeye başladım. Türkiye genelinde bu işi en iyi yapan insanları araştırıyordum. Tokat ili Reşadiye ilçesi Canik dağlarında organik arıcılık yapan Muhsin Bey ile tanıştım yanına gittim eğitim aldım 2013 yılında organik arıcılığa müracaat ettim 1 yıl geçiş sürem sürdü bir taraftan da kovan sayımı ve malzeme ekipmanlarımı çoğaltıyordum. 1 yılının sonunda organik arıcılığa geçtim

 

Sürekli araştırma içerisinde olduğum için arıcılık ile ilgili bilimsel kongre yapılacağını duydum ve katıldım. Gördüm ki bilim insanları bu iş ile uğraşıyorlar. Hocalarım ile tanıştım devam eden süreçte onları ziyaret ettim. Bilgi alışverişinde bulundum düzenledikleri bilimsel arıcılık kongrelerine beni de davet ediyorlardı hepsine katıldım bende hocalarımı çiftliğimize davet ediyordum. Kovanlarımda bilimsel çalışmalar yapıyorlardı ve aynı zamanda bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere ürün topluyorduk. Çiftliğimize gelen her hocamdan birşeyler öğreniyor kendimi sürekli geliştiriyordum. 2013 yılında çiftliğimize gelen Dünya Apiterapi Başkanı Doç.Dr.Ali Timuçin Atayoğlu Beyden pergaüretimini öğrendim. Türkiyedeki adını arı ekmeği olarak koydum ve üretmeye başladım. 2014 yılında yine Timuçin Beydenapilarnil üretimini öğrendim ve üretmeye başladım.Hocalarımı çiftliğimize davet ederek 2014 yılında 7 profesör doktor 2 doçent doktor 3 doktor toplam 12 hocalarımla beraber çiftliğimizde arıcılık ve arı ürünlerinin bilimdeki yeri toplantılarını düzenledim bu toplantı çok doğal olduğu için hocalarım bu toplantılara devam edelim dediler.

 

4 yıl her geçen gün büyüyerek ve dışarıdan gelen katılımcı hocalarımızla birlikte Türkiye arıcılığının gelişmesi için bu toplantıları düzenledik toplantılarımıza çok önemli isimler katıldı. Arıcılık işine aşık olmuştum severek aşk ile yapıyordum arı beni kendisi gibi çalışkan yapmıştı aynı zamanda ürettiğim ürünlerin satışını da yapıyordum. Bu süreçte Türkiye de ilk defa Tübitak ile çalışarak kovan havasını analiz ettirdim. Yine Türkiyede ilk kez ürettiğim arı ekmeğinin çalışmalarını Kayseri üniversitesinde Prof Dr. Sibel Silici hocam ile çalıştım. Organik arıcılık yapıyordum. Ankara Hacettepe üniversitesine 2 kovan verdim çiftliğimize 13 günde bir gelerek arı ekmeği, polen ve etraftan çiçekler toplayarak bölgemizin flora analiz yapısını çıkarttılar bu çalışmaya katkı sağladım .

Kastamonu üniversitesinden Prof.Dr. Bayram Kıran hocam ile kovan havasını çalıştım Uludağ üniversitesi ile hava kirliliğinin kovana ne kadar etki ettiğinin analizlerini çiftliğimizdeki kovanlarda çalıştık 2014 yılında Türkiyede ilk kez apilarnil ürettim. Tekirdağ üniversitesinden Doç. Dr. Devrim oskar ile apilarnil’i çalıştım. 2014 yılında Türkiyede ilk kez arı zehri ürettimi Ankara Hacettepe üniversitesinden Doç. Dr. Aslı Özkök hocam ile, İstanbul Bezmialem Üniversitesinden Prof Dr Abdulrahim hocam ile ve yine Konya Selçuk üniversitesinden Prof Dr Hüsamettin Vatansev ile arı zehrini çalıştım.

 

Arıcılığı öğrenmek için çiftliğimize insanlar gelmeye başladı yüzlerce insana bildiklerimi anlattım onlarca insan arıcılığa ve üretmeye başladı bu işi genelde erkekler yapıyordu yaşlı insanlar yapıyordu. Bizi gören gençlerde bu işe başladı. Tek başına yapan erkek arkadaşlarımın özel ricası oldu sen eşinle birlikte yapıyorsun bizim hanım arılığa gelmiyor senin hanım benim hanım ile konuşsa da bizde ailece bu işi yapsak diyen kişilere yardımcı olduk 15 aile ailece arıcılık yapıyorlar. Bu tür çalışmaları yaparken içimiz mutluluk ile doluyor, yüzümüzden tebessüm eksik olmuyor Aşk la sevgi ile üretimimize devam ediyoruz bizim ile tanışıp arıcılığa yeni başlayan arkadaşlarımızın arılıklarını bizde ziyaret ediyoruz iş üstünde uygulamalı eğitim veriyoruz ayrıca okullardan ve Kolejlerden öğrenciler geliyor çiftliğimize örnek ; Bursa Şahinkaya kolejinden 2015 yılından beri her yıl çiftliğimize 500-600 öğrenci arıcılık eğitimleri için çiftliğimize geliyor geleceğimiz olan çocuklarımıza arıcılık eğitimleri ve doğa sevgisi eğitimi uygulamalı veriyoruz. Yine Bursa ili kestel ilçesi Kestel Tarım ilçe müdürlüğünde arıcılık kurslarına katılan yetişkin öğrencilere çiftliğimizde uygulamalı arıcılık eğitimi veriyoruz, arıcılığa yeni başlayacak insanlara da uygulamalı arıcılık eğitimleri veriyoruz. Çiftliğimiz eğitim üstü oldu, çiftliğimize gelen insanları çalıştırıyoruz iş öğretiyoruz

 

Doğal mesleğimi bulmam için araştırma içerisinde idim, çok işlere girdim çıktım arıcılık işine başladığımda mutlu oluyordum, haz duyuyordum, zevk alıyordum bu işe başladığımda önce ailemin bal ihtiyacını temin ettim en temiz en doğal hijyenik bir üretim yaptım hem de zevk alıyordum, hiç akıl katmadan özümü dinleyerek yoluma devam ettim, insanlar gelip üretimimi gördüler onlarda evlerinin bal ihtiyacını benden tedarik ettiler, insanlara hizmet etmekten çok mutlu olmaya başladım ben bal yiyorsam ailem nasıl bal yiyorsa insanlara da onu sundum çiftliğimize ziyarete gelen bir çok insanlarla aile olduk buda bizi çok mutlu ediyordu.

 

Bu işteki hedefimiz gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak nereye kadar sürecek onu Allah bilir bizim derdimiz çalışmak , üretmek, başarmak, faydalı olmak ömrüm yettiğince bu hizmete devam edeceğim. Ben başarı için çalışırken maddi imkanlar arkadan sıra ile geliyor. Biz sıfırdan imkanlanarak iş kurduk hiç parayı düşünmedik, elimizde olan ile başladık çalıştık ürettik insanlara sunduk Allah da bu güzel günleri bizlere nasip etti, işini severek yapınca maddi manevi tüm imkanlar doğuyor zaten..

 

Hedefimiz; ailece temiz üretim yapıp kendini seven, sağlığının kıymetini bilen insanlara ulaşmak ve ürünlerimizi kullandırtmak. Çocuklarımızı bu doğrultuda yetiştiriyoruz. Hayat tekamül halinde bizde tekamül halindeyiz ve olmaya devam edeceğiz. Hedefimiz temiz yeniliğin peşinde koşmak.

 Meslek hayatımıza 2010 yılında 2 kovan ile kendi balımızı üretmek üzere başladık. Ailemizle uğraştıkça aldığımız neticeler bizi daha da motive etti. Her daim daha iyisini yapmak için gayret gösterdik. Bal hasadı içimizi başarı hissi ile doldurdu. Yarattığımız her imkanı arıcılık mesleğimizi geliştirmek için bu işe yönelttik. Mesleğimizin her aşamasında prensibimiz ; her gün yeni bir şeyler öğrenip, yeniliklerimize yenilik katarak ilerlemek oldu.
 
 
2011 yılında sınırlı imkanlarla kovan sayımızı 11 adete yükselttik. Yine aynı yıl bal üretiminin yanında Polen üretimini de öğrenip, polen üretimine başladık.
 
2012 yılı başında Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi iş birliği ile Propolis üretimine başladık.
 
     2013 yılında Apiterapi derneğinin destekleri ile Türkiye de ilk defa ismini koyarak Arı Ekmeği (Perga) üretimine başladık. 
 
2015 yılında üretimimizin kalitesine, hijyen belgesi alıp soğuk zincir geçtik
 
Her gün taş üstüne taş koymak, geliştirmek ve doğal olan üretimi paylaşmak için ailemizle gayretle ve azimle çalışıyoruz. Kovan sayımızı , sizlere güvenilir ürün hizmeti sunabilmek için artırdık.
 
Ürettiğimiz ürünlerimizi sevgi ile hazırlayarak sizlere sunuyoruz.
 
Saygılarımızla.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.