HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.
HOŞ GELDİNİZ
Sn.

Bizim çiçek balımızın farkı nedir

09-06-2022 06:19
Bizim çiçek balımızın farkı nedir

Kendimiz arıcılık yaptığımız için üretim tekniklerini, üretim aşamalarını kendimiz yürütüyoruz en başından kavanoza girene kadar ki süreçleri kendimiz yapıyoruz. Öncelikte sağlıklı arılarla çalışıyoruz kovanlarımızda Amerikan yavru çürüklüğü, Avrupa yavru çürüklüğü, Nosema gibi arı hastalıkları yok. Arılarımızı kışın bal ile besliyoruz. Üretim esnasında kovanda kullanılan temel petekleri kendi mumlarımızdan yapıyoruz. Bu şu açıdan önemli dışarıdan alınan kirli peteklerde sıkıntı olabiliyor, mumu parafin ile çoğaltabiliyorlar, içinde naftalin, anibiyotik kalıntıları olabiliyor. Bu yüzden biz arılarımız karın altı mum bezlerinden yapmış olduğu doğal petekleri kullanıyoruz. Arılarımız doğadan getirdiği çiçek nektarı temiz peteklerin (altıgenlerin) içerisine dolduruyor, işleyerek çiçek balına çeviriyor.

 

Arıların ihtiyaç duyduğu suyun temiz olması çok önemli bizde arılığımızda arılarımız için temiz su yalağı yaptık arılarımız su ihtiyacını buradan karşılıyor. Kovanlarda çerçevelerin içerisine petek bağlamak için tel çekiliyor biz krom tel kullanıyoruz (paslanma yapmayan, oksitlenme yapmayan) piyasada maliyeti düşürmek için demir karışımlı teller kullanılabiliyor. Kovanlarda bakım yaparken arılarımıza sevgi veriyoruz.

Bal hasatını yaparken hijyen bizim en çok dikkat ettiğimiz şey. Kıyafetlerimizi giyiniyoruz ağzımızda maske ellerimizde eldiven, kafamızda bone takarak, temiz ve hijyenik nutubetsiz ortamda bal hasatı yapıyoruz. Çiftliğimizde yerleşik düzenimiz var. Bal hasatında temizlik ve hijyen çok önemli, insanlar tuvaleti dahi olmayan yerlerde bal hasatı yapıyorlar. Kovanlarımızdan çıkarttığımız çiçek ballarımızı bal sandıklarına koyarak bal hasat alanına getiriyoruz burada 304 krom bal süzme makinamızda merkez kaç yöntemi ile peteklerin içerisinden çıkartılmasını yapıyoruz çıkan balları özel Laklı bal tenekelerine dolduruyoruz bal tenekelerin üzerine üretim tarihini ,balın cinsini, nerede üretildiğini barkoda yazıp tenekelerin üzerine yapıştırıyoruz, taşıma esnasında balların yanında herhangi bir şey koymuyoruz temiz, kuru, kokulardan arındırılmış, güneş ışığı almadan 25 dereceyi aşmayacak şekilde muhafaza ederek taşıyoruz ISO 22000-2005 gıda güvenliliği kalite belgesine sahip dolum tesisimize getiriyoruz burada ayaklarımıza galoş, üstümüze beyaz önlük, ağzımıza maske, kafamıza bone takıyoruz çiçek ballarımızı dolum tesisimizde bekleme alanına bırakıyoruz burada temiz, kuru, nutubetsiz ortamda muhafaza ediyoruz, bütün tenekelerden çiçek balı numunesi alıp tahlile yolluyoruz, ballarımızı dinlenmeye bırakıyoruz, tahlil sonuçları çıkınca, dinlenen çiçek balımız dolum yapılması için özel 304 krom çiçek balı tankımıza aktarıyoruz dolum tankımızın bulunduğu ortam laboratuvar şartlarında tankımızı çiçek balları ile dolduruyoruz.

Çiçek balı konulacak kavanozlarımızı makinada yıkıyoruz, dezenfekte ediyoruz ballarımızda tankımızda dinlenmiş oluyor çiçek ballarımızı sevgi ile dolum yapılıyoruz, kapağını kapatılıyoruz, etiketlenmesini yapılıyoruz emniyet bandını atılıyoruz. Yiyenlere afiyet olsun

DİKBIYIK ARI ÜRÜNLERİ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.